FOKUS
ENERGIJA
MEMORIJA

Prirodno rješenje za vraćanje bistrine vašem umu. kognitivnih performansi. kapaciteta pamćenja.

moždana magla vitabiome neuro

Kafa više jednostavno nije dovoljna?

Ne uspijevate se koncentrisati na radne zadatke, razgovore ili čak ni na riječi koje trenutno čitate. Potrebno vam je više kafe i vremena za fokusiranje. Stanje u kojem se nalazite ima svoje ime.

MOŽDANA MAGLA

moždana magla vitabiome neuro
Slaba koncentracija
Nedostatak energije
Promjenljivo raspoloženje
Psihička odsutnost
Slabo pamćenje
Nedostatak motivacije
Šta je moždana magla

Zamagljenost uma karakterizira zaboravnost, zbunjenost, nedostatak fokusa i mentalne jasnoće. Može biti posljedica prekomjernog rada, nedostatka sna, stresa ili provođenja suviše vremena na računaru.

Vjeruje se da je na staničnom nivou zamagljenost uzrokovana upalnim procesima i promjenama u nivoima hormona koji utiču na vaše raspoloženje, energiju i fokus. Sindrom zamagljenosti uma može dovesti i do razvoja drugih stanja kao što je pretilost, probleme s menstruacijom i dijabetes mellitu

Kako nastaje moždana magla

Moždana magla može biti simptom nedostatka hranjivih materija, poremećaja spavanja, rasta bakterija zbog prekomjerne konzumacije šećera, ali može biti i jedan od simptoma depresije ili poremećaja u radu štitne žlijezde. Drugi uobičajeni uzroci uključuju prečesto i pretjerano jedenje, fizičku neaktivnost, nedovoljno sna, hronični stres i lošu prehranu. Zamagljenost uma je obično ukorijenjena u stil života, a pogoršava je i stres.

 • Elektromagnetno zračenje – računar, mobilni telefon, tablet i sl.
 • Kontinuiran stres (smanjuje dotok krvi u mozak i uzrokuje slabije pamćenje)
 • Nedostatak sna, fizička neaktivnost
 • Ishrana – manjak amino kiselina, esencijalnih fosfolipida, vitamina, minerala i antioksidansa
 • Toksini – zagađenje, hemikalije, insekticidi
 • Posljedica bolesti (COVID19 infekcija, problemi s radom štitne šlijezde)

Uzroci slabljenja pamćenja

Naučnici su identificirali neurotransmiter odgovoran za održavanje uma bistrim.

Mladi um ima sposobnost pohranjivanja ogromnih količina informacija. To je moguće zahvaljujući neurotransmiteru acetilholinu, koji održava i jača neuronske veze koje su odgovorne za dobro pamćenje. No, starenjem, opada koncentracija acetilholina i slabi neuronske puteve, što dovodi do slabljenja koncentracije i pamćenja.

Podižući koncentraciju acetilholina na zdrave nivoe olakšava se stvaranje novih neuronskih veza i poboljšava razmjena informacija kroz neuronsku mrežu tih veza. Ovaj biološki proces obnavlja pamćenje, izoštrava fokus i olakšava samouvjereno donošenje odluka.

OBNOVA MOZGA

Balansirajući 25 potpuno prirodnih esencijalnih hranjivih materija, minerala i vitamina u jednoj kapsuli, NEURO vam pomaže da ostanete potpuno fokusirani, poboljšate bistrinu uma i ispunite se energijom za cijeli dan.

Snažna prirodna nootropna formulacija

Klinički ispitani sastojci · Bez šećera · Bez laktoze · Bez glutena · GMP certifikat

Fosfolipidi

moždana magla vitabiome neuro

200 mg

Šta su fosfolipidi?

Fosfolipidi su najznačajnije molekule koje grade lipidni dvosloj stanične membrane neurona, glija i cerebrovaskularnih stanica. 

Koju ulogu imaju?

Fosfolipidi, zajedno s membranskim proteinima, osiguravaju strukturni integritet staničnih i unutarstaničnih membrana i izuzetno su bitni za proizvodnju neurotransmitera acetilholina.

Ginkgo Biloba

moždana magla vitabiome neuro

75 mg

Šta je Ginkgo Biloba?

Ginkgo Biloba je snažan biljni sastojak najpoznatiji po upotrebi u liječenju demencije, umora, Alzheimerove bolesti, anksioznosti i depresije..

Koju ulogu ima?

Ginkgo Biloba ispoljava protuupalne i antioksidativne efekte, inhibira agregaciju trombocita, poboljšava cirkulaciju. Ima brojne benefite poput unapređenja kognitivnih funkcija, povećanja energije, poboljšanja pamćenja i raspoloženja te olakšavanja brojnih simptoma povezanih s više hroničnih oboljenja.

L-karnitin

moždana magla vitabiome neuro

100 mg

L-karnitin je prirodni derivat aminokiselina. Pomaže prijenos masnih kiselina u mitohondrije gdje se koriste za proizvodnju energije. Povećava fizičku i mentalnu energiju djelujući kao gorivo za opskrbu staničnih „elektrana“ (mitohondrija).

DMAE

moždana magla vitabiome neuro

100 mg

DMAE regulira brojne funkcije kojima upravlja mozak uključujući REM fazu sna, reakciju na bol i mišićne kontrakcije. Sprječava nakupljanje beta-amiloida u mozgu, peptida čije se nagomilavanje povezuje sa slabljenjem i gubitkom pamćenja kod starijih osoba.

Resveratrol

moždana magla vitabiome neuro

100 mg

Resveratrol je biljni polifenol sa blagotvornim djelovanjem na mozak. Smanjuje razinu beta amiloida u cerebrospinalnoj tekućini i poboljšava kognitivne funkcije kod osoba sa Alzheimerovom bolešću.

moždana magla vitabiome neuro

B Vitamini

B3, B6, B5, B1, B2, folna kiselina, biotin i B12 olakšavaju djelovanje neurotransmitera.

moždana magla vitabiome neuro

Minerali

Magnezij, cink, bakar, jod, selen, mangan, hrom, molibden poboljšavaju prenos signala kroz nerve.

moždana magla vitabiome neuro

Vitamini D3, A i E

Vitamini D3, A i E su neophodni za poboljšanje kognitivne performanse.

Šta je NEURO?

Neuro je inovativan dodatak prehrani sa snažnim učinkom na unapređenje kognitivnih funkcija. Napravljen je od najkvalitetnijih sastojaka poput esencijalnih fosfolipida, DMAE. L-karnitina, Ginkgo Bilobe, resveratrola te vitamina i minerala koji su pokazali pozitivno djelovanje na očuvanje i unapređenje zdravlja moždanih funkcija.

Kako djeluje NEURO?

Poznato nam je da određene hranjive materije utiču na mentalne sposobnosti djelujući na molekularne sisteme ili stanične procese koji su ključni za održavanje kognitivnih funkcija. NEURO djeluje tako što mozgu osigurava esencijalne hranjive materije s ciljem zaštite mozga od oštećenja, pomaže njegovu obnovu i suzbija negativne učinke starenja. NEURO sadrži elemente poput fosfolipida, flavonoida, aminokiselina, vitamina i minerala koji imaju mnoge pozitivne učinke na mozak, uključujući:

 • poboljšavanje komunikacije između moždanih stanica
 • smanjivanje upalnih procesa u tijelu
 • povećanje sinaptičkog plasticiteta
 • odgađanje ili smanjivanje razvoja neurodegenerativnih poremećaja i slabljenja kognitivnih funkcija povezanih sa starenjem

Je li NEURO siguran?

NEURO sadrži prirodna jedinjenja koja su već prisutna u našem tijelu i hrani koju konzumiramo. Svi sastojci su sigurni i proizvedeni u skladu sa najvišim standardima (GMP). Međutim, mnogi dodaci prehrani sadrže aktivne sastojke koji imaju jake biološke efekte i mogu ih učiniti nesigurnim u određenim stanjima, kao što su:

 • Kombiniranje dodataka prehrane
 • Upotreba zajedno sa nekim lijekovima
 • Uzimanjem dodataka umjesto propisanih lijekova
 • Uzimanje prevelike količine dodatka prehrani (npr. Vitamina A, D ili željeza)

Zato, obavezno obavijestite zdravstvene radnike, uljučujući i farmaceute o svim dodacima i lijekovima koje uzimate.

Kome je namijenjen NEURO?

Neuro je namijenjen ljudima koji žele maksimalno iskoristiti svoj moždani potencijal i održati zdravu moždanu funkciju. Hronični stres i starenje su dva glavna faktora koja negativno utiču na kognitivne procese poput učenja i pamćenja. NEURO je posebno koristan:

 • ljudima koji su izloženi hroničnom stresu
 • ljudima koji su pod povećanim mentalnim naporom (učenje)
 • ljudima sa neuravnoteženom ishranom i spavanjem
 • ljudima koji imaju problema sa zamagljenošću uma, fokusiranjem, pamćenjem i drugim kognitivnim problemima
 • starijim ljudima

Pogodan je za upotrebu kod odraslih ljudi.

Kako korisiti NEURO?

Za najbolje djelovanje preporučuje se uzimanje jedne kapsule dnevno s čašom vode, najbolje ujutro na pun stomak.

Očekivani rezultati

Na biološkom nivou, vitamini se apsorbiraju „za nekoliko sati“ i imaju „trenutne metaboličke učinke. Međutim, postoji niz faktora koji mogu utjecati na njihovu učinkovitost. Ako imate izrazit nedostatak određenog vitamina ili minerala, moglo bi potrajati duže da se taj nedostatak ispravi.

Svačija biohemija je različita i vrijeme prije nego što osjetite opipljivu korist ovisit će o vašem tijelu i onom što mu je potrebno da se osjeća najbolje.

Za prosječnog pojedinca, prvi rezultati upotrebe NEURO-a trebali bi početi nakon 3-5 sedmica korištenja proizvoda. Nakon tog vremena energija, fokus i jasnoća bi se trebale postepeno poboljšavati.

Informacije o proizvodu