Politika privatnosti

U kompaniji 3AN Pharma („Kompanija“, „mi“ ili „naša“) se zalažemo da zaštitimo vaše lične podatke i vaše pravo na privatnost. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s našom politikom ili našom praksom,a u vezi s vašim ličnim podacima, obratite nam se na prodaja@vitabiome.ba.

Kada posjetite našu web stranicu https://www.vitabiome.ba i koristite naše usluge, povjeravate nam vaše lične podatke. Vašu privatnost shvaćamo vrlo ozbiljno. U ovoj politici privatnosti želimo vam na najjasniji mogući način objasniti koje podatke prikupljamo, kako ih koristimo i koja prava imate u vezi s njima. Nadamo se da ćete posvetiti dovoljno vremena da je pažljivo pročitate, jer je važno. Ako postoje neki uvjeti u ovoj politici privatnosti s kojima se ne slažete, prekinite upotrebu naših web stranica i naših usluga.

Ova se politika privatnosti odnosi na sve informacije prikupljene putem naše web stranice (kao što je https://www.vitabiome.ba) i/ili na sve povezane usluge, prodaju, marketing ili događaje (zajedno ih u ovoj politici privatnosti nazivamo kao “Usluge”).

Molimo pročitajte pažljivo ovu politiku privatnosti jer će vam pomoći donijeti odluke o dijeljenju vaših osobnih podataka s nama.

1 – KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO

Lične podatke koje nam vi dostavljate

Ukratko: Prikupljamo lične podatke koje nam dajete.

Prikupljamo lične podatke koje nam dobrovoljno dostavite prilikom registracije na web stranici https://www.vitabiome.ba izražavajući interes za dobivanje podataka o nama ili našim proizvodima i uslugama, kada sudjelujete u Uslugama ili nam se na neki drugi način obraćate.

Osobni podaci koje prikupljamo ovise o kontekstu vaše interakcije s nama i Uslugama, vašim izborima i proizvodima i značajkama koje koristite. Lični podaci koje prikupljamo mogu obuhvatati sljedeće:

Javno dostupni lični podaci. Prikupljamo: ime, djevojačko prezime, prezime i nadimak, trenutnu adresu stanovanja, adrese e-pošte, brojevi telefona i ostale slične podatke.

Lične podatke koje ste vi pružili. Prikupljamo istoriju kupovine, lozinke i ostale slične podatke.

Podaci o plaćanju. Prikupljamo podatke potrebne za obradu vašeg plaćanja ako vršite kupovinu, kao što je broj vašeg platnog instrumenta (poput broja kreditne kartice) i sigurnosni kod povezan s vašim instrumentom plaćanja. Sve podatke o plaćanju pohranjuje Monri. Njihove veze s politikom privatnosti možete pronaći ovdje: https://www.monri.com/.

Podaci za prijavu na društvene mreže. Možemo vam pružiti mogućnost registracije pomoću detalja o računu na društvenim mrežama, poput vašeg Facebooka, Googla ili drugog računa društvenih mreža. Ako se odlučite registrirati na ovaj način, detaljnije informacije o korištenju vašim podataka su opisane u odjeljku “KAKO KORISTIMO PODATKE SOCIJALNIH MREŽA ZA PRIJAVU”.

Svi osobni podaci koje nam dajete moraju biti istiniti, potpuni i točni i morate nas obavijestiti o svim promjenama takvih osobnih podataka.

Informacije koje se automatski prikupljaju

Ukratko: Neke informacije – poput IP adrese i / ili preglednika i karakteristika uređaja – prikupljaju se automatski kada posjetite naše Usluge.

Mi automatski prikupljamo određene podatke kada posjetite, koristite ili navigirate Usluge. Ove informacije ne otkrivaju vaš specifični identitet (poput vašeg imena ili podataka o kontaktima), ali mogu sadržavati podatke o uređaju i upotrebi, kao što su vaša IP adresa, karakteristike preglednika i uređaja, operativni sistem, postavke jezika, referentni URL-ovi, naziv uređaja, država, lokacija, informacije o tome kako i kada koristite naše Usluge i ostale tehničke informacije. Te su informacije prije svega potrebne za održavanje sigurnosti i rada naših Usluga i za našu internu analizu i izvještavanje.

Kao i mnoga preduzeća, i mi skupljamo informacije putem „kolačića“ (Cookies) i sličnih tehnologija.

Online identifikatori. Koristimo „kolačiće“ (Cookies) za identifikaciju, analizu i marketing, kao što su: geolokacija uređaja i ostale slične podatke.

2 – KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE?

Ukratko: Vaše podatke obrađujemo u svrhe utemeljene na legitimnim poslovnim interesima, ispunjenju našeg ugovora s vama, poštivanju naših zakonskih obaveza i / ili vašem pristanku na korištenje Usluga.

Osobne podatke prikupljene putem naših Usluga, koristimo u različite poslovne svrhe opisane u nastavku. Vaše osobne podatke u te svrhe obrađujemo u skladu s našim legitimnim poslovnim interesima, u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s vama, uz vaš pristanak i / ili radi poštivanja zakonskih obaveza. Označavamo specifična područja obrade na koje se oslanjamo pored svake dolje navedene svrhe.

Mi koristimo podatke koje prikupljamo ili primamo:

• Da bi se olakšalo kreiranje računa i postupak prijave. Ako odlučite povezati svoj račun s nama na račun treće strane (poput vašeg Google ili Facebook računa), koristimo podatke koje ste nam omogućili da prikupimo od tih trećih strana kako bismo olakšali postupak kreiranja računa i postupak prijave za izvođenje ugovora. Pogledajte odjeljak niže pod naslovom “KAKO KORISTIMO PODATKE SOCIJALNIH MREŽA ZA PRIJAVU ” za dodatne informacije.

• Da vam šaljemo marketinške i promotivne materijale. Mi i / ili naši marketinški partneri mogu koristiti osobne podatke koje nam pošaljete u naše marketinške svrhe, ako je to u skladu s vašim marketinškim preferencijama. Možete odustati od naših marketinških e-poruka u bilo kojem trenutku (pogledajte „ŠTA SU VAŠA PRAVA PRIVATNOSTI“ u nastavku).

• Da vam šaljemo administrativne podatke. Vaše lične podatke možemo koristiti da bismo vam poslali informacije o proizvodu, usluzi i novim funkcijama i / ili informacije o promjenama naših uslova i pravila.

• Ispunite i upravljajte svojim nalozima. Vaše podatke možemo koristiti za ispunjavanje i upravljanje vašim narudžbama, uplatama i povratima putem Usluga.

• Dostavljamo ciljano reklamiranje za vas. Vaše podatke možemo koristiti za razvoj i prikazivanje sadržaja i oglašavanja (i rad s trećim stranama koje to čine) prilagođene vašim interesima i / ili lokaciji kao i za mjerenje njegove učinkovitosti.

• Zatraži povratnu informaciju. Vaše podatke možemo koristiti da bismo zatražili povratne informacije i da bismo vas kontaktirali u vezi sa korišćenjem naših Usluga.

• Da bismo zaštitili naše usluge. Vaše podatke možemo koristiti kao dio naših napora da svoje usluge sačuvamo i zaštitimo (Na primjer, za nadzor i sprečavanje prevara).

• Da primijenimo naše uslove, odredbe i politike za poslovne svrhe, te pravne razloge.

• Da odgovorimo na zakonske zahtjeve i spriječimo nastanak štete. Ako zaprimimo sudski poziv ili neki drugi pravni zahtjev, možda ćemo morati pregledati podatke koje posjedujemo kako bismo utvrdili kako odgovoriti.

• Za upravljanje korisničkim računima. Vaše podatke možemo koristiti u svrhu upravljanja našim računom i održavanja u ispravnom stanju.

• Za druge poslovne svrhe. Vaše podatke možemo koristiti za druge poslovne svrhe, poput analize podataka, prepoznavanja trendova upotrebe, utvrđivanja efikasnosti naših promotivnih kampanja i za procjenu i poboljšanje naših usluga, proizvoda, marketinga i vašeg iskustva. Ove podatke možemo koristiti i skladištiti u zbirnom i anonimnom obliku tako da nisu povezane sa pojedinačnim krajnjim korisnicima i ne uključuju lične podatke. Nećemo koristiti identificirajuće osobne podatke bez vašeg pristanka.

3 – DA LI VAŠE PODATKE DIJELIMO S NEKIM?

Ukratko: Podatke dijelimo samo uz vaš pristanak, kako bi vam pružili usluge, zaštitili vaša prava ili ispunili naše poslovne obaveze.

Možemo obraditi ili dijeliti podatke na osnovu sljedećeg zakonskog osnova:

• Saglasnost: Možemo obraditi vaše podatke ako ste nam dali određeni pristanak da koristimo vaše lične podatke u određene svrhe.

• Izvršenje ugovora: Tamo gdje smo sklopili ugovor sa vama, možemo obraditi vaše lične podatke kako bismo ispunili uslove našeg ugovora.

• Pravne obaveze: Možemo otkriti vaše podatke tamo gdje nas na to obavezuje zakon, po zahtjevima vlade, u sudskom postupku, po sudskom nalogu ili u pravnom postupku kao što je odgovor na sudski nalog ili sudski poziv. (uključujući i odgovor državnim vlastima, da ispune zahtjeve nacionalne sigurnosti ili provođenja zakona).

• Vitalni interesi: Možemo otkriti vaše podatke tamo gdje smatramo da je potrebno istražiti, spriječiti ili poduzeti mjere u vezi s potencijalnim kršenjima naših politika, sumnjama na prevare, situacijama koje uključuju potencijalne prijetnje sigurnosti bilo koje osobe i nezakonitim aktivnostima ili kao dokaz u parnicama u koje smo uključeni.

Tačnije, možda ćemo trebati da obrađujemo ili dijelimo vaše lične podatke u sljedećim situacijama:

• Dobavljači, konsultanti i drugi pružaoci usluga (treće strane). Vaše podatke možemo dijeliti sa dobavljačima, pružaocima usluga, izvođačima ili agentima koji obavljaju usluge za nas ili u naše ime i za pristup tome im je potreban pristup takvim informacijama. Primjeri uključuju: obradu plaćanja, analizu podataka, dostavu e-pošte, usluge hostinga, korisničku uslugu i marketinške napore. Možemo dozvoliti odabranim trećim stranama da koriste tehnologiju praćenja na Uslugama, što će im omogućiti da prikupljaju podatke o tome kako s vremenom komunicirate sa Uslugama. Te se informacije mogu koristiti između ostalog za analizu i praćenje podataka, za utvrđivanje popularnosti određenog sadržaja i za bolje razumijevanje mrežnih aktivnosti. Ako to nije opisano u ovim Pravilima, ne dijelimo, ne prodajemo, iznajmljujemo ili ne trgujemo bilo koje vaše podatke s trećim stranama u njihove promotivne svrhe. Imamo ugovore sa našim procesorima podataka. To znači da oni ne mogu učiniti ništa s vašim ličnim podacima, osim ako mi nismo dali upute za to. Neće dijeliti vaše lične podatke ni sa jednom organizacijom osim nas. Vaše podatke će čuvati onoliko dugo koliko mi budemo zahtijevali.

• Poslovni transferi. Vaše podatke možemo dijeliti ili prenositi u vezi sa, ili tokom pregovora bilo kog spajanja, prodaje imovine kompanije, finansiranja ili sticanja cijelog ili dijela našeg poslovanja drugoj kompaniji.

• Poslovni partneri. Vaše podatke možemo dijeliti sa našim poslovnim partnerima kako bismo vam ponudili određene proizvode, usluge ili promocije.

4 – S KIM ĆE SE DIJELITI VAŠI PODACI?

Ukratko: Informacije dijelimo samo sa sljedećim trećim stranama.

Vaše podatke dijelimo i objavljujemo samo sa sljedećim trećim stranama. Kategorizirali smo svaku stranu kako biste lako razumjeli svrhu naših praksi prikupljanja i obrade podataka. Ako smo obradili vaše podatke na osnovu vašeg pristanka i želite da opozovete svoj pristanak, obratite nam se.

• Oglašavanje, Direktni marketing i generisanje „Lead“-ova

Google AdSense

• Dopustiti korisnicima da kreiraju korisnički račun i povežu se sa svojim računima trećih strana

Facebook nalog

• Platforme za „retargetiranje“

Facebook prilagođena publika i remarketing Google oglasa

• Registracija i autentifikacija korisničkih računa

Facebook Login

• Web i mobilna analitika

Google Analytics

5 – KORISTIMO LI „Kolačiće“ (Cookies) I DRUGE TEHNOLOGIJE PRAĆENJA?

Ukratko: Možemo koristiti kolačiće i druge tehnologije praćenja za prikupljanje i pohranjivanje vaših podataka.

Možemo koristiti kolačiće i slične tehnologije praćenja (poput web-beacons i piksela) za pristup ili pohranjivanje podataka. Konkretne informacije o tome kako koristimo takve tehnologije i kako možete odbiti određene kolačiće navedene su u našoj politici kolačića.

6 – KAKO KORISTIMO PODATKE SOCIJALNIH MREŽA ZA PRIJAVU?

Ukratko: Ako se odlučite za registraciju ili prijavu na naše usluge pomoću naloga na društvenim mrežama, možda ćemo imati pristup određenim informacijama o vama.

Naše usluge nude vam mogućnost registracije i prijave pomoću detalja na vašem računu na društvenim mrežama (poput vaših Facebook ili Google podataka). Gdje se odlučite za to, od vašeg davatelja društvenih medija dobit ćemo određene podatke o profilu. Informacije o profilu koje dobijamo mogu se razlikovati ovisno o dotičnom pružatelju društvenih medija, ali često će uključivati ​​vaše ime, e-mail adresu, listu prijatelja, sliku profila kao i druge informacije koje odlučite objaviti.

Informacije koje primamo upotrijebit ćemo samo u svrhe koje su opisane u ovim pravilima o privatnosti ili koje su vam na drugi način postale jasne na Uslugama. Imajte na umu da mi ne kontroliramo i ne odgovaramo za druge upotrebe vaših ličnih podataka od strane trećeg pružatelja. Preporučujemo da pregledate njihovu politiku privatnosti da biste shvatili kako oni prikupljaju, koriste i dijele vaše lične podatke i kako možete odrediti svoje postavke privatnosti na njihovim web lokacijama i aplikacijama.

7 – KAKAV JE NAŠ ODNOS PREMA PODACIMA KOJE PRUŽATE NAŠIM PARTNERIMA I/ILI TREĆIM STRANAMA?

Ukratko: Nismo odgovorni za sigurnost bilo koje od informacija koje dijelite s našim partnerima i/ili trećim stranama koji se oglašavaju na našoj web lokaciji, a čiji rad nije povezan s nama.

Usluge mogu sadržavati reklame trećih strana koje nisu povezane sa nama i koje se mogu povezivati na druge web stranice, internetske usluge ili mobilne aplikacije. Ne možemo garantovati sigurnost i privatnost podataka koje dajete trećim stranama. Svi podaci prikupljeni od trećih strana nisu obuhvaćeni ovom politikom privatnosti. Nismo odgovorni za sadržaj ili privatnost i sigurnosne prakse i politike bilo koje treće strane, uključujući druge web stranice, usluge ili aplikacije koje mogu biti povezane sa Uslugama ili sa njima. Trebali biste pregledati politike takvih trećih strana i izravno ih kontaktirati.

8 – KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE INFORMACIJE?

Ukratko: Vaše podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno da biste ispunili ciljeve navedene u ovoj politici privatnosti.

Vaše osobne podatke čuvat ćemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovim pravilima o privatnosti, osim ako je duži vremenski rok zadržavanja određen zakonom (poput poreza, računovodstva ili drugih zakonskih zahtjeva). Nijedna svrha ovih pravila neće zahtijevati da vaše lične podatke čuvamo duže od perioda u kojem korisnici imaju račun kod nas.

Kada nemamo stalnu potrebu za obradom vaših osobnih podataka, izbrisaćemo ih ili, ako to nije moguće (na primjer, jer su vaši lični podaci pohranjeni u sigurnosnim arhivama), izvršiti ćemo pohranjivanje i izolaciju istih od bilo kakve daljnje obrade,  sve dok brisanje ne bude omogućeno.

9 – DA LI PRIKUPLJAMO PODATKE OD MALOLJETNIH OSOBA?

Ukratko: Mi ne prikupljamo podatke od osoba mlađih od 18 godina.

Mi ne tražimo podatke osoba mlađih od  18 godina. Korištenjem Usluga izjavljujete da imate najmanje 18 godina ili da ste roditelj ili skrbnik maloljetne osobe i pristajete na upotrebu Usluga. Ako saznamo da su prikupljeni osobni podaci od korisnika mlađih od 18 godina, deaktivirat ćemo račun i poduzeti razumne mjere za brzo brisanje takvih podataka iz naše evidencije. Ako primjetite da smo prikupili podatke osobe mlađe od 18 godina, molimo kontaktirajte nas na prodaja@vitabiome.ba

10 – KOJA SU VAŠA PRAVA PRIVATNOSTI?

Ukratko: Vaš račun možete u bilo kom trenutku pregledati, promijeniti ili izbrisati.

Ako imate prebivalište u Europskom gospodarskom prostoru i vjerujete da nezakonito obrađujemo vaše osobne podatke, također imate pravo žaliti se pred vašim lokalnim nadzornim tijelom za zaštitu podataka. Njihove podatke za kontakt možete pronaći ovdje: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Ako imate pitanja ili komentare o svojim pravima na privatnost, možete nam se obratiti e-poštom na adresu prodaja@vitabiome.ba.

Informacije o računu

Ako želite u bilo kojem trenutku pregledati ili promijeniti podatke na svom računu ili izbrisati svoj račun, možete:

■ Prijavite se u postavke svog naloga i ažurirajte svoj korisnički račun.

Na vaš zahtjev za ukidanje vašeg računa, deaktivirat ćemo ili izbrisati vaš račun i podatke iz naših aktivnih baza podataka. Međutim, neke se informacije mogu zadržati u našim datotekama da spriječimo prevaru, riješimo probleme, pomognemo u istragama, provedemo naše Uvjete korištenja i / ili udovoljimo zakonskim zahtjevima.

Kolačići i slične tehnologije: Većina web pretraživača je zadano postavljena da prihvataju kolačiće. Ako želite, možete obično odabrati svoj preglednik da ukloni kolačiće i odbiti kolačiće. Ako odlučite ukloniti kolačiće ili odbiti kolačiće, to može utjecati na određene značajke ili usluge naših Usluga. Da biste isključili oglašavanje na osnovu interesa oglašivača na našim uslugama, posjetite http://www.aboutads.info/choices/.

Odustajanje od marketinga putem e-pošte: Možete se odjaviti sa naše marketinške liste e-pošte u bilo kojem trenutku klikom na vezu za odjavu pretplate u porukama e-pošte koje šaljemo ili kontaktiranjem nas pomoću dolje navedenih podataka. Tada ćete biti uklonjeni sa liste marketinških adresa e-pošte – ipak ćemo vam morati poslati e-poštu u vezi s uslugama koja je potrebna za administraciju i korištenje vašeg računa. Da biste u suprotnom odustali, možete:

■ Kontaktirajte nas koristeći dostavljene kontakt informacije.

■ Imajte na umu svoje postavke kada registrujete račun na web lokaciji.

11 – KRŠENJE PRIVATNOSTI/ZLOUPOTREBA PODATAKA

Kršenje privatnosti događa se kada postoji neovlašteni pristup ili prikupljanje, korištenje, otkrivanje ili raspolaganje osobnim podacima. O kršenju podataka bit ćete obaviješteni kada vjerujemo da postoji mogućnost da ćete biti oštećeni na bilo koji način. Na primjer, zloupotreba podataka može vjerovatno rezultirati ozbiljnom financijskom štetom ili štetnom mentalnom ili fizičkom zdravlju. U slučaju da 3AN Pharma primjeti kršenje sigurnosti koje je rezultiralo ili moglo rezultirati neovlaštenim pristupom, upotrebom ili otkrivanjem osobnih podataka, 3AN Pharma će odmah istražiti to pitanje i obavijestiti nadležno nadzorno tijelo najkasnije 72 sata nakon primjećenog propusta, osim ako kršenje osobnih podataka vjerojatno neće dovesti do rizika za prava i slobode fizičkih osoba.

12 – KONTROLA POSTAVKE „DO-NOT-TRACK“

Većina web pretraživača i neki mobilni operativni sistemi i mobilne aplikacije uključuju značajku Do-Not-Track („DNT“) ili postavku koju možete aktivirati kako bi onemogućili praćenje i pohranu podataka o vašim aktivnostima na mreži. Nije dovršen nijedan jedinstveni tehnološki standard za prepoznavanje i primjenu DNT signala. Trenutno ne odgovaramo na DNT signale ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski komunicira o vašem izboru da se vaša aktivnost ne prati preko interneta. Ako se usvoji standard za praćenje putem interneta, kojeg moramo slijediti u budućnosti, obavijestit ćemo vas o toj praksi u revidiranoj verziji ove politike privatnosti.

13 – DA LI AŽURIRAMO OVU POLITIKU PRIVATNOSTI?

Ukratko: Da, mi ćemo ažurirati ovu politiku ako je to potrebno da bismo nastavili djelovati u skladu s relevantnim zakonskim i podzakonskim aktima.

Možemo povremeno ažurirati ovu politiku privatnosti. Ažurirana verzija bit će označena ažuriranim datumom „Revidiran“.Ako izvršimo značajne izmjene u ovim pravilima o privatnosti, možemo vas informisati vidno istaknutom informacijama na našim web lokacijama ili direktnim slanjem obavijesti na vašu adresu e-pošte.  Preporučujemo vam da često pregledavate ovu politiku privatnosti kako biste bili informisani o tome kako štitimo vaše podatke.

14 – KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI OVE POLITIKE?

Ako imate pitanja ili komentara o ovim pravilima, možete nam poslati e-poštu na prodaja@vitabiome.ba

15 – KAKO MOŽETE PREGLEDATI, AŽURIRATI ILI IZBRISATI PODATKE KOJE SMO PRIKUPILI OD VAS?

Na temelju zakona nekih zemalja možda ćete imati pravo da zatražite pristup ličnim podacima koje prikupljamo od vas, promijenite te podatke ili ih u nekim okolnostima obrišete. Da biste zatražili da pregledate, ažurirate ili obrišete svoje lične podatke, kontaktirajte nas putem e-pošte prodaja@vitabiome.ba Odgovorit ćemo na vaš zahtjev najkasnije u roku od 30 dana.