Kupovinom 2 kutije ovog proizvoda, na drugu kutiju ostvarujete POPUST 50%

ZDRAVA CRIJEVA ZDRAV UM

Moćan probiotski suplement za uspostavu ravnoteže crijevnog mikrobioma koja direktno utiče na proizvodnju hormona sreće, te smanjuje anksioznost.

Želite biti zdravi i sretni? Počnite od svoje probave.

Najnovije studije pokazuju da vaš mozak utječe na zdravlje vaših crijeva, a vaša crijeva utječu na zdravlje vašeg mozga i raspoloženje.

Veza crijeva i mozga

 Vagusni nerv je primarna veza između mozga i digestivnog trakta. Molekule koje luči naš probavni sistem mogu utjecati na moždane funkcije uključujući san, apetit, raspoloženje i kognitivne funkcije.

Loša crijevna flora

GABA, SEROTONIN i DOPAMIN ključni su neurotransmiteri koji značajno utječu na raspoloženje. Njihov nizak nivo potiće anksioznost i depresivne misli.

Stimulacija proizvodnje ovih neurotransmitera u crijevima vraća um u blagostanje, koje traje i za vrijeme stresnih situacija.

Zdrava crijevna flora

Moćan organski psihobiotik

Klinički ispitani sastojci · Bez šećera · Bez laktoze · Bez glutena · GMP certifikat

Prebiotic Inulin

Slika cikorije koja utiče na anksioznost

Šta je Inulin?

Prebiotici su biljna vlakna kojim se dobre bakterije u našem stomaku hrane, a najpoznatiji je Inulin koji dolazi iz Cikorije.

Koja mu je uloga?

Prebiotici povećavaju količinu bakterija u crijevima, posebno korisnih bakterija, poput Bifidobacterium i Lactobacili.  Dobre bakterije se mogu efikasnije razmnožavati i istisnuti štetne bakterije i patogene. 

250 mg​

S.Thermophilus

Ikona probiotika koji utiče na anksioznost

Šta je S.Thermophilus?

Bakterija mliječne kiseline koja je važna u prehrambenoj industriji. Koristi se u proizvodnji jogurta i sira. Odolijeva kiseloj sredini želuca i učinkovito se bori protiv loših bakterija i drugih štetnih tvari u crijevima.

Koja mu je uloga?

Pridonosi očuvanju zdravlja crijeva kroz spriječavanje vezivanja patogena za ista. Regulira imunološke funkcije u tijelu na nekoliko različitih načina, te djeluje protuupalno. Stimulira proizvodnju korisnih makrofaga i regeneraciju epitelnih ćelija.

9,1 milijardi CFU

L.Plantarum

Ikona probiotika koji utiče na anksioznost

Šta je L.Plantarum?

Jedan od najbolje ispitanih probiotika sa dugogodišnjim pozitivnim dokazima o učinkovitosti. Nalazi se u fermentiranom povrću kao što je kiseli kupus, krastavci, masline, turšija…

Koja mu je uloga?

Studije pokazuju da uzrokuje  pozitivne promjene u emocionalnom stanju i smanjuje  anksioznost. Djeluje na povećanje dopamina i serotonina, smanjuje hormone stresa i upalne procese.

Blagotvorni psihotropni efekti bez nuspojava čine ga izvrsnim sredstvom za tretiranje neuropsihijatrijskih poremećaja uključujući anksioznost.

9,1 milijardi CFU

L.Casei

Ikona probiotika koji utiče na anksioznost

Šta je L.Casei?

Jedan od prvih izoliranih probiotika sa izuzetno povoljnim djelovanjem na ljudsko zdravlje. Nezaobilazan probiotik za zdrav i uravnotežen probavni sistem.

Koja mu je uloga?

Jedan od najboljih psihobiotika za pomoć kod kroničnog umora, smanjene probavnih smetnji, te anksioznost.

Pokazao je obećavajuće pozitivne psihološke efekte u kliničkim studijama na pacijentima sa sindromom hroničnog umora.

6,8 milijardi CFU

Šta je Probiotic Prebiotic

Dodatak prehrani koji sadrži tri različite vrste dobrih bakterija, Lactobacillus plantarum (UALp-05), Streptococcus thermophilus (TH-4) and Lactobacillus casei (UALc-03).

Ovi potentni probiotici pomažu uspostavljanje balansiranog mikrobioma, podstiču imuni i probavni sistem i poboljšavaju Vaše raspoloženje. Pored ovih probiotika, ovaj proizvodi sadrži i prebiotic inulin koji je po svom sastavu ugljikohidrat. Inulin služi kao supstrat, hrana za probiotike, i pomaže probioticima u kolonizaciji GIT i ispoljavanju njihovih pozitivnih učinaka na zdravlje.

VitaBiome Probiotik radi na tome da Vas čini zdravijim i sretnijim- iznutra prema van!

Kako djeluje Probiotic Prebiotic

Ublažava depresivne i anksiozne poremećaje jer:

  • Stabilizira hormone stresa
  • Podstiče raspoloženje*
  • Podstiče relaksaciju
  • Stimuliše imuni i digestivni sistem
  • Pomaže u smanjenju nelagode u probavnom traktu
  • Pomaže u smanjenju nadutosti i nelagode u crijevima

Prednosti Probiotic Prebiotic-a

Prednost nad ostalim proizvodima na tržištu je formulacija koja sadrži:

  • probiotiske bakterije koje su dokazane u kliničkim ispitivanjima pobljšanja zdravlja
  • najvišu koncentraciju na tržištu od 25 milijardi CFU
  • prebiotik inulin koji pospješuje efekat probiotika

Mnogi probiotiski proizvodi obećavaju visok broj CFU-a ali koriste jeftine, neefikasne probiotske koje imaju nedovoljan ili nikakav uticaj na mikrobiom.

CFU ili broj jedinica koje formiraju kolonije, jer termin koji se često spominje uz probiotske preparate. Prestavlja mjeru viajabilnih ćelija mikroba koje se mogu umnožiti i formirati vidljivu koloniju. Koristi se kao mjerilo za potentnost probiotika.

Je li siguran Probiotic Prebiotic

Probiotici su generalno sigurni i neželjeni efekti su rijeti. Neki ljudi mogu osjetiti blage probavne smetnje koje se najčešće dešavaju u prva 3 dana povećanog unosa probiotika, te kasnije nestaju.

Proizvod sadrži prirodna jedinjena koja su već prisutna u našem tijelu i hrani koju konzumiramo.

 Svi sastojci su sigurni i proizvedeni u skladu sa najvišim standardima (GMP).

Savjetujemo da se prije upotrebe ovog proizvoda konsultujete sa svojim farmaceutom ili doktorom.

Kako korisiti Probiotic Prebiotic

Preporučuje se unos jedne kapsule dnevno uz čašu vode, 30 minuta poslije doručka.

Kakve rezultate očekivati

Iako probiotici nemaju trenutne metaboličke učinke, prvi rezultati se osjete već nakon nekoliko dana uzimanja.

Postoji niz faktora koji mogu utjecati na njihovu učinkovitost, a najveću ulogu ima trenutno stanje vaše crijevne flore.

Svačija biohemija je različita i vrijeme prije nego što osjetite opipljivu korist ovisit će o vašem tijelu i onom što mu je potrebno da se osjeća najbolje.

Za prosječnog pojedinca, prvi rezultati upotrebe bi trebali biti osjetni nakon prve sedmice korištenja proizvoda, u smislu poboljšanja emocionalnog, kognitivnog i probavnog zdravlja.

Informacije o proizvodu